Szolnoknak már “ivóvízesése” is van – videó

Megosztás

A városban hanyagul elvégzett felújítási munkálatok révén ömlik az ivóvíz a Laki Kálmán-hídról a Zagyvába. Egyetlen évet bírt a felújított híd egy ilyen mértékű hiba nélkül, de a világítás még ennél is rosszabbul sikerült.

A Laki Kálmán híd a ’80-as évek közepén épült, elsősorban nem közlekedési megfontolásokból. A gyalogosforgalom kiszolgálása mellett, a Pityó utcai szennyvíz-átemelőn keresztül, a Tallinn és az Alcsi városrész által határolt területen keletkező szennyvizet gyűjti össze, majd továbbítja a gyaloghídon keresztül az Ady Endre út és a Szolnok ispán körút kereszteződésében található fogadóaknába. A hídon szintén átvezetett ivóvízhálózat pedig Szolnok több városrészének, továbbá Szajol, Rákóczifalva és Rákócziújfalu vízellátásában játszik fontos szerepet.

Három-négy nappal ezelőtt azonban az ivóvízvezeték komolyan megsérült és azóta sem siettek ezt megjavítani. Erre hívta fel a figyelmet a közösségi médiában Péter. “Szolnoknak 3. napja van vadonatúj ivóvízesése, hirtelen munka sosem jó. 1 évet bírt, mondjuk jelentősen többet mint a rajta lévő világítás, az már csak nyomokban maradt meg fél évet követően. Pityó hídi vízesés 3 napja.” Ehhez pedig egy VIDEÓT is mellékelt, amit IDE KATTINTVA tekinthetünk meg.

Néhány kiegészítő megjegyzés a hozzászólások között. “Azért a csúcstartó a gyaloghíd kerekesszékes liftje. 2 napot sem bírt.” “Szolnok a Tisza, a vizek, vízesések, strandok fővárosa.” “Mindent úgy csinálnak meg a “közeli cégek”, hogy legalább még háromszor fel tudják venni a pénzt ugyan azért a munkáért! Ezeknek a cégeknek a többségét már régen tiltó listára tették volna egy normális országban! Ez itt természetes! Erre épül a rendszer!”

Kapcsolódó cikkek